Nieuwe joint venture optimaliseert logistieke keten in de sierteelt

Wematrans voegt zich samen met de top van de sierteeltlogistiek

Wematrans wordt onderdeel van het nieuwe bedrijf Floriway. Door deze toekomst zet Wematrans een mooie nieuwe stap voor de toekomst en voegt zich bij de top van de sierteeltlogistiek.

Samen met andere leidende transporteurs en Royal FloraHolland wordt Wematrans onderdeel van Floriway. We gaan bouwen aan de meest optimale keten voor de sierteelt. Ook onze medewerkers gaan mee naar de nieuwe organisatie.

Toekomst bestendig

Met deze stap bundelen we de kennis, ervaring en middelen van verschillende logistieke dienstverleners. Hierdoor kunnen we doorpakken op het gebied van duurzaamheid, efficiency en klantgerichtheid. Ab van Marrewijk: “Op deze manier kan de logistiek efficiënter worden ingedeeld en kunnen we de dienstverlening naar onze klanten verbeteren.”

Voorlopig geen veranderingen

De komende tijd blijft Wematrans nog zelfstandig opereren, onder onze eigen naam en voor onze eigen klanten. Op korte termijn gaan klanten daarom nog geen veranderingen merken. We gaan ons eerst focussen op het aanstaande piekseizoen en daarna gaan de verschillende partijen stap voor stap meer geïntegreerd samenwerken.

Voordelen in de toekomst

Ondanks dat klanten voorlopig nog niets gaan merken van deze samenwerking, gaat dit in de toekomst voordelen opleveren. Zo kunnen we een hogere bezettingsgraad van de vrachtwagens realiseren en worden klanten en kwekers nog beter bediend op het tijdstip en de locatie die zij wensen. “Ook kunnen wij transport naar de eindklant efficiënter combineren met vervoer van producten tussen kweker, koper en locaties van Royal FloraHolland.”

Onze klanten en medewerkers zullen we regelmatig op de hoogte houden over de ontwikkelingen rondom Floriway.
Wie vragen heeft over dit nieuws, helpen we graag verder. Je kunt hiervoor contact opnemen met ons via communicatie@wematrans.nl