Floriway krijgt goedkeuring van de ACM

ACM spreekt goedkeuring uit voor Floriway

De vergunningsaanvraag voor Floriway is goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Dit betekent dat de integratie van de deelnemende bedrijven kan beginnen.

In november 2020 werd aangekondigd dat Wematrans, De Winter Logistics, Van Zaal Transport en Royal FloraHolland gaan samenwerken in een nieuw bedrijf Floriway. In de daaropvolgende periode heeft de ACM zorgvuldig onderzoek gedaan, wat geresulteerd heeft in goedkeuring.

Innovatie van de keten

Door deze samenwerking voegt de top van de sierteeltlogistiek zich samen. Ab van Marrewijk, directeur van Wematrans b.v.: “Het doel van deze samenwerking is samen met andere leidende partijen in de sector te bouwen aan de meest optimale logistieke keten voor de sierteelt.”

Door deelname aan Floriway kunnen we onze klanten straks nog beter van dienst zijn. De betrokken partijen versterken elkaar door kennis, ervaring en middelen te bundelen en zo de logistieke keten duurzamer, flexibeler en efficiënter te maken zonder onze persoonlijke betrokkenheid te verliezen. “Door verbeterde logistiek tussen kweker en koper en het gebruik van de modernste technieken zijn minder transportbewegingen in de keten nodig.” Vertelt Ab van Marrewijk. Ook als Floriway staat de klant bij ons op één.

Stapsgewijze integratie

In de praktijk werken we voorlopig nog onder onze eigen naam en voor onze eigen klanten. Ook onze eigen medewerkers gaan mee naar Floriway. De gemaakte afspraken blijven gelijk voor zowel de klanten als de medewerkers. Onze klanten zullen contact houden met de voor hun vertrouwde medewerkers. De ontwikkeling van Floriway en de integratie van de vervoersbedrijven gaan stap voor stap. Zowel klanten als medewerkers worden hierin meegenomen.

Wie vragen heeft over dit nieuws, helpen we graag verder. Je kunt hiervoor contact opnemen met ons via communicatie@wematrans.nl